Szep almokat, Guru Granth Sahib!

 2009.11.14. 17:53

Ez az esti ceremonia nagyon tetszett. Epp odaertunk az Arany Templomba, mikor kezdodott: a hangszorok elnemultak, es csak a papok hangositas nelkuli kialtozasa hallatszott, mikozben a szent konyvet (alias Guru Granth Sahibot) szines kelmekkel letakarva egy arany tronocskara helyeztek. A to kozepen levo templombol indulva vegigszallitottak a hidon, kozben tolakodtak, hogy mindenki vihesse egy kicsit, majd egyenesen bevittek a szemkozti parlamentbe, hogy esti almat alhassa. Sok hivo vegigimadkozta, nehanyan tobbszor leborultak, de olyanok is voltak, akik a mobiljukkal fotoztak az esemenyt, igy mi is mertunk kesziteni nehany kepet. Erdekes volt, hogy miutan elvittek a konyvet, egy kisebb csoport az ures arany tronust kezdte dicsoiteni, kore gyultek, hajlongtak, amig nehany hordar be nem vitte a raktarba. :)

Este egyebkent gyonyoruen ki van vilagitva a templom. Azon tanakodtunk, vajon bezarjak-e ejszakara, hiszen mikor elso ejjel megerkeztunk, csukva talaltuk a fokaput, de most meg tobbszazan fekudtek korbe az arkadok alatt, es melyen aludtak. Ilyenkor vajon oket is bezarjak?

Beiktattunk meg egy keso esti vacsit (mushroom tikka masala). Szerencsere Amritsarban oriasi ejszakai elet van, szerintem foleg az Arany Templom esti bulija miatt, mert erre rengetegen eljonnek, akik utana mind szivesen vacsoraznanak meg. Szoval a legtobb etterem fel 12-ig tart nyitva, es jo nagy a forgalmuk.

Címkék: utazás india templom arany amritsar

A bejegyzés trackback címe:

https://namaste.blog.hu/api/trackback/id/tr701525144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marimama 2009.11.15. 10:52:47

Már alig várom, hogy láthassam a képeiteket.nagyerzsinél láttam képen is ahogy a könyvet esti alvásra kisérték ( vagy legalábbis azt hiszem azt láttam), nagyon pompázatos lehet.Tul.képpen melyik nap érkeztek Bpetre? Már nagyon hiányoztok, pusz:Z.M.

morishei 2009.11.17. 18:20:02

@marimama: 19-en, csutortokon, valamikor koradelutan.
nagyon hosszu lesz az a nap nekunk, 24 helyett osszesen 27,5 oras! :)
süti beállítások módosítása